Al met een klein aantal acupunctuurbehandelingen bent u op weg naar een gezonder leven. U zult na de eerste keren onmiddellijk verschil merken in uw lichaam. Lees hier meer over de kosten en vergoedingen.
De conditie en aandoening van elke patiënt is uniek. De acupunctuurartsen beginnen daarom altijd eerst met een intakegesprek om te kijken welke behandelmethode bij u past. Dat is gepersonaliseerde behandeling oftewel tegenwoordig "personalized medicine" genoemd.
Bij chronische aandoeningen beginnen we met een wekelijkse kuur van zes acupunctuurbehandelingen. Als deze kuur aanslaat, bouwen we af tot er na ongeveer 10 behandelingen een stabiele verbetering is bereikt.
Bij acute aandoeningen behandelen we twee keer per week en zijn er over het algemeen minder behandelingen nodig om uw klachten op te lossen.
Onze acupunctuurpraktijk is gevestigd in Bunnik, vlak bij Utrecht. Wij hebben veel patiënten uit de omgeving, maar ook uit heel Nederland.
Vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding hangt af van de polis die u heeft afgesloten. Dat kunt u bij uw verzekeraar navragen. Zorgverzekeraars hebben geen contract met acupuncturisten. Dit houdt in dat u eerst de betaling doet aan ons en dit vervolgens declareert bij uw verzekeraar.
Wat voel ik van de acupunctuurnaalden?
Je voelt nauwelijks iets van de naalden. Deze glijden namelijk pijnloos in de huid.
Is acupunctuur veilig?
Ja, mits het door een bekwame en gekwalificeerde behandelaar uitgevoerd wordt.
Hoe groot is het infectiegevaar?
In de praktijk wordt altijd met steriele naalden gewerkt. Zijn deze eenmaal gebruikt, worden ze weggegooid.
Hoelang blijven de naalden zitten?
De duur van een acupunctuursessie hangt af van de soort behandeling. Heeft u bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of veel last van hoofdpijn? Gaat u dan uit van een sessie van 30 minuten. Een sessie tegen vermoeidheid kost u 15 minuten.
Wanneer mag ik geen acupunctuur krijgen?
Acupunctuur kan bijna altijd worden gegeven. Zelfs kinderen hebben baat bij een (aangepaste) acupunctuurprik. Valt u weleens flauw tijdens het bloedprikken? Dan raden wij acupunctuur af. Ook tijdens de zwangerschap mag niet elk acupunctuurpunt geprikt worden, maar bij kwalen als misselijkheid kan acupunctuur u goed helpen.
Kan ik acupunctuur combineren met mijn medicatie?
Ja, dat kan gewoon. Acupunctuur kunt u zien als een aanvulling op uw medicatie. We gebruiken acupunctuur voor een sneller herstel en een afname van de bijwerkingen van de medicijnen die u gebruikt. Hopelijk is de huidige hoge dosering niet meer nodig. Stoppen met medicatie gaat altijd in overeenstemming met de huisarts.
Is acupunctuur veilig?
Ja, mits het door een bekwame en gekwalificeerde behandelaar uitgevoerd wordt.
Heb ik een verwijsbriefje nodig?
U kunt zonder doorverwijzing van de huisarts een afspraak maken. We raden wel aan naast de acupunctuur ook medisch advies in te winnen.
Wordt mijn acupunctuurbehandeling vergoed?
Acupunctuur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie.
Kan ik een behandeling ondergaan als ik zwanger ben?
Ja. Er zijn echter punten die vermeden moeten worden.
Waar moet ik op letten na de behandeling?
Vermijd koude dranken, neem een lekker bakje warme thee of koffie. Het belangrijkste: neem vooral uw tijd en rust.