Wijsheid uit
het Oosten

Met onze acupunctuurbehandelingen verlicht uw pijn

Al met een klein aantal acupunctuurbehandelingen bent u op weg naar een gezonder leven.
U zult na de eerste keren onmiddellijk verschil merken in uw lichaam.
Wilt u weten wat de kosten zijn?

Hoeveel acupunctuurbehandelingen heeft u nodig?

De conditie en aandoening van elke patiënt is uniek. Onze acupunctuurartsen Dr. Oei-Tan en Dr. Tan beginnen daarom altijd eerst met een intakegesprek om te kijken welke behandelmethode bij u past.

Bij chronische aandoeningen beginnen we met een wekelijkse kuur van zes acupunctuurbehandelingen. Als deze kuur aanslaat, bouwen we af tot er na ongeveer 10 behandelingen een stabiele verbetering is bereikt.

Bij acute aandoeningen behandelen we twee keer per week en zijn er over het algemeen minder behandelingen nodig om uw klachten op te lossen.

Onze acupunctuurpraktijk is gevestigd in Bunnik, vlakbij Utrecht. Wij hebben veel patiënten uit de omgeving, maar ook uit heel Nederland. 

acupunctuurpraktijk

Tarieven

Second opinion cq.Intake, dat is voor het opnemen van de ziektegeschiedenis/anamnese, het medisch onderzoek/de Chinese Pols- en Tongdiagnostiek en het opstellen van een behandelplan: 45 Euro. De duur is afhankelijk van hoe moeilijk de puzzel is; circa drie kwartier tot een uur bij chronisch vegetatieve dysbalans.

Een acupunctuur behandeling duurt meestal een uur of anderhalf en kost  70 Euro.

Indien er geen uitgebreide intake nodig is en er gelijk een behandeling plaatsvindt dan is het totaal bedrag inclusief behandeling 90 Euro (intake: 20 Euro + behandeling 70 Euro).

Acupunctuur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor specifieke informatie raadpleeg uw zorgverzekeraar.

De zorgverzekeraar vergoedt niet direct aan de behandelend arts; u zult de behandelkosten eerst zelf moeten voldoen en u kunt daarna declareren bij uw ziektekostenverzekeraar.

Vooral vanwege ons reeds 40 jarige lidmaatschap bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging NAAV maar ook vanwege de goede recensies van verwijzers, krijgen onze patiënten (deels) vergoed door de verzekeraar. De hoogte van de vergoeding hangt af van de polis waarvoor patiënt gekozen heeft. Er zijn polissen, waarbij het hele bedrag wordt vergoed.

Veel gestelde vragen

Wat voel ik van de acupunctuur naalden?
Is acupunctuur veilig?
Hoe groot is het infectiegevaar?
Hoe lang blijven de naalden zitten?
Hoe lang duurt een behandeling ongeveer?
Wanneer mag ik geen acupunctuur krijgen?
Kan ik acupunctuur combineren met mijn medicatie?
Is acupunctuur veilig?
Heb ik een verwijsbriefje nodig?
Wordt mijn acupunctuurbehandeling vergoed?
Kan ik een behandeling ondergaan als ik zwanger ben?
Waar moet ik op letten na de behandeling?
acupunctuurarts

Vergoed door uw zorgverzekeraar?

Vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding hangt af van de polis die u heeft afgesloten. Dat kunt u bij uw verzekeraar navragen. Zorgverzekeraars hebben geen contract met acupuncturisten. Dit houdt in dat u eerst de betaling doet aan ons en dit vervolgens declareert bij uw verzekeraar.