Vind uw
innerlijke
balans

Met klassieke acupunctuur uw leven weer in goede banen

In de eeuwenoude geneeswijze van de acupunctuur geloven we dat er verschillenden banen (‘meridianen’) in uw lichaam lopen die allemaal met elkaar in verbinding staan. Het is de taak van acupunctuurartsen Dr. Oei-Tan en Dr. Tan de energie door deze banen zonder verstoringen door uw lichaam te laten stromen. Zo heeft u een gezonde lichaam en geest.

acupunctuur Utrecht

De Chinese filosofie

Volgens de Chinese geneeskunst staat alles in uw lichaam met elkaar in verbinding. Heeft u fysieke klachten, dan is de kans groot dat dit ook invloed heeft op uw mentale welzijn – en andersom.

Bij onze acupunctuurbehandelingen maken wij gebruik van klassieke acupunctuur. Bij klassieke acupunctuur is balans/harmonie het uitgangspunt. We proberen met zo min mogelijk naalden, geplaatst op de juiste punten, uw energie weer goed te laten stromen. U zult zien dat met een aantal behandelingen uw emotionele en lichamelijke conditie verbetert. We sturen aan op het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Het prikken gebeurt met dunne naalden, waardoor de acupunctuurbehandeling vrijwel pijnloos kan zijn.

acupressuur

De behandeling

Voordat we u gaan behandelen, houden we een intakegesprek. Tijdens het gesprek en het onderzoek bepalen we welke behandeling voor u het meest geschikt is en of acupunctuur ook de juiste keuze is voor uw probleem. Bij het lichamelijke onderzoek maken we ook gebruik van de Chinese Pols- en Tongdiagnostiek. Dit is nodig om een gedetailleerd behandelplan op te stellen.

Afhankelijk van uw conditie en de aandoening kan een behandelsessie een halfuur tot een uur duren.

Bent u aanvullend verzekerd en wilt u weten of de acupunctuurbehandelingen (deels) vergoed worden? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Onze tarieven vindt u hier

In de praktijk werken wij alleen met steriele naalden die eenmalig worden gebruikt. U heeft voor acupunctuur geen doorverwijzing nodig, wel raden we aan naast de acupunctuur ook medisch advies in te winnen.

Veilige acupunctuur in Bunnik bij Utrecht

Acupunctuur-artsen Dr. Oei-Tan en Dr. Tan zijn goed opgeleid en zij hebben in de loop der jaren veel ervaring opgebouwd. Door hun medische achtergrond en doorlopende reguliere nascholingen weten ze heel goed, wanneer ze de patiënt moeten terugverwijzen naar de reguliere huisarts of specialist. 

Ook voor kinderen is acupunctuur zeer goed mogelijk. Dit is vooral effectief bij astma, eczeem en hooikoorts. Klinisch psychologen verwijzen hun jonge patiëntjes voor een aanvullende acupunctuurbehandeling bij ADHD, angsten, nachtmerries en bedplassen. Bij kinderen worden nog dunnere naalden gebruikt, waardoor de kinderbehandeling geheel pijnloos is. We leren kinderen ook wel zelf acupressuur toe te passen. Dan kunnen ouders en kinderen thuis aan de slag op een veilige manier.

Meer weten over Dr.Oei-en haar inzet voor acupunctuur in Nederland?

Pijnvermindering door acupunctuur is inmiddels bewezen