Vind uw innerlijke balans

Onze behandelingen

Uw leven weer in goede banen dankzij klassieke acupunctuur in Bunnik

In de eeuwenoude geneeswijze van de acupunctuur geloven we dat er verschillenden banen (‘meridianen’) in uw lichaam lopen die allemaal met elkaar in verbinding staan. Het is de taak van acupunctuurartsen Dr. Oei-Tan en Dr. Tan om de energie zonder verstoringen door deze banen en uw lichaam te laten stromen. Zo heeft u een gezonde geest in een gezond lichaam.

De Chinese filosofie

Volgens de Chinese geneeskunst staat alles in uw lichaam met elkaar in verbinding. Heeft u fysieke klachten, dan is de kans groot dat dit ook invloed heeft op uw mentale welzijn – en andersom.

Bij onze acupunctuurbehandelingen maken wij gebruik van klassieke acupunctuur. Bij klassieke acupunctuur zijn balans en harmonie het uitgangspunt. We proberen met zo min mogelijk naalden, geplaatst op de juiste punten, uw energie weer goed te laten stromen. U zult zien dat met een aantal behandelingen uw emotionele en lichamelijke conditie verbetert. We sturen aan op het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Het prikken gebeurt met dunne naalden, waardoor de acupunctuurbehandeling vrijwel pijnloos zal zijn.

Maak een afspraak

Acupunctuurbehandeling

Voordat we u gaan behandelen, houden we een intakegesprek. Tijdens het gesprek en het onderzoek bepalen we welke behandeling voor u het meest geschikt is en of acupunctuur ook de juiste keuze is voor uw probleem. Bij het lichamelijke onderzoek maken we ook gebruik van de Chinese pols- en tongdiagnostiek. Dit is nodig om een gedetailleerd behandelplan op te stellen. Afhankelijk van uw conditie en de aandoening kan een behandelsessie een halfuur tot een uur duren.
Bent u aanvullend verzekerd en wilt u weten of de acupunctuurbehandelingen (deels) vergoed worden? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. In de praktijk werken wij alleen met steriele naalden die eenmalig worden gebruikt. U heeft voor acupunctuur geen doorverwijzing nodig, wel raden we aan naast de acupunctuur ook medisch advies in te winnen.

Onze tarieven

Veilige acupunctuur in Bunnik bij Utrecht

Acupunctuurartsen Dr. Oei-Tan en Dr. Tan zijn goed opgeleid en hebben in de loop der jaren veel ervaring opgebouwd. Door hun medische achtergrond en doorlopende reguliere nascholingen weten ze heel goed wanneer ze de patiënt moeten terugverwijzen naar de reguliere huisarts of specialist.

Ook voor kinderen is acupunctuur zeer goed mogelijk. Dit is vooral effectief bij astma, eczeem en hooikoorts. Klinisch psychologen verwijzen hun jonge patiëntjes naar ons door voor een aanvullende acupunctuurbehandeling bij ADHD, angsten, nachtmerries en bedplassen. Bij kinderen worden nog dunnere naalden gebruikt, waardoor de kinderbehandeling geheel pijnloos is. We leren kinderen ook wel zelf acupressuur toe te passen. Dan kunnen ouders en kinderen thuis aan de slag op een veilige manier.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie over acupunctuur en onze specialisten.

Boek uw eerste acupunctuurbehandeling